Crowdfunding voor extra vrouw in kerststal Wilhelminakerk

De Wilhelminakerk hoopt dat er vanaf kerst 2019 een vrouwelijke herderin in haar kerststal staat. De kerk wil hiermee een progressievere uitstraling aan haar kerststal geven. “Tegenwoordig is het gebruikelijk dat je goed kijkt naar diversiteit, en met deze figuur willen we de kerststal een stukje moderner maken,” vertelt Annenies Keur.

De meeste kerststallen bevatten naast Jozef, Maria en baby Jezus, herders en drie wijzen, waarin Maria als vrouw de enige is. “Volgens het evangelie is het niet eens zeker of er alleen maar de drie wijzen en de herders stonden, dus het is niet zo dat het historisch onjuist is door deze aanpassing.”

Bovendien is het behoorlijk cultuurgebonden hoe een kerststal eruitziet, in bijvoorbeeld Italië is het gebruikelijk om verschillende beroepsgroepen toe te voegen aan de kerststal. Dat hoopt de Wilhelminakerk ook te doen, maar daarvoor moet wel opgehaald worden.

Hun kerststal bestaat uit houtsnijwerk uit Tirol. De nieuwe herderin in dezelfde stijl kost 1000 euro, om dit te betalen is een crowdfunding actie gestart.

www.youtube.com/watch?v=MKP9pmCbeyU

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)