Dankzij 'quarantainer' kunnen bewoners Dubbelmonde hun familie weer zien

04 mei 2020 17:26

Sinds de uitbraak van het coronavirus kunnen bewoners van verzorgingstehuizen hun familie niet meer zien. Maar door de komst van de 'quarantainer' kan dat bij Dubbelmonde weer wel.

Daar is vrijdag een container neergezet, waardoor de bewoners in quarantaine alsnog bezoek kunnen ontvangen. "In de container is een huiskamer nagebootst met plexiglas ertussen", legt Mark Vosseman van Dubbelmonde uit. "Zo kunnen mensen voor het eerst weer familieleden in real life ontmoeten."

Inmiddels hebben de bewoners al wekenlang hun geliefden buiten het zorgcentrum niet meer gezien. "We hebben wel tientallen iPads gefaciliteerd. Maar elkaar in het echt zien is toch anders dan door een scherm. Dat is nu mogelijk."

De eerste bezoekers konden maandag langs komen. "De eerste bezoekjes waren gaaf. Je kan zien dat mensen elkaar lang niet gezien hebben en elkaar missen. We krijgen zeer positieve reacties op beide locaties."

Zowel bij Dubbelmonde als Crabbehoven, beide onderdeel van de Protestante Zorggroep Crabbehoff (PZC), staat een quarantainer.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)