Deel boetes camerahandhaving binnenstad ingetrokken

Twintig procent van de bestuurders, die in augustus en september zonder toestemming door het autoluwe gebied in de binnenstad reden en een boete ontvingen, hebben die onterecht gekregen. Dat meldt de gemeente. De administratieve afhandeling van het vervangen van de pollers naar het camerasysteem is volgens de gemeente niet goed gegaan. Hierdoor hebben niet alle bestuurders een waarschuwing ontvangen voordat zij een bekeuring kregen.

De gemeente handhaaft de autoluwe binnenstad sinds 1 juli met camera´s in plaats van bewegende paaltjes. Dat systeem werkt volgens de gemeente goed, maar het is de bedoeling dat bestuurders die in overtreding gaan eerst een waarschuwing ontvangen voordat zij een bekeuring krijgen. Een volgende overtreding leidt wel tot een bekeuring. Maar het uitdelen van de waarschuwingen is in augustus en september in twintig procent van de gevallen niet goed gegaan.

“In de praktijk is gebleken dat de verzending van een deel van de waarschuwingsbrieven van augustus tot half september meer tijd heeft gekost dan verwacht”, laat de gemeente in een reactie weten. “De waarschuwing stond toen al wel geregistreerd in het systeem. Bij een volgende overtreding is daardoor een bekeuring verstuurd door het CJIB, zonder dat in alle gevallen de bestuurder de waarschuwing al had ontvangen.”

De gemeente heeft het CJIB verzocht die boetes te seponeren. Volgens de gemeente is het probleem in oktober niet meer voorgekomen.

www.youtube.com/watch?v=mAUcFxdiVc8&ab_channel=RTVDordrecht

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)