Devon Koswal (17) blij met speelminuten, maar ziet nog veel verbeterpunten: ‘Daarom blijf ik liever hierzo’

10 mei 2021 13:14

De laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie is, ondanks nog een wedstrijd op het programma, voor FC Dordrecht definitief. “Maar mij doet het eerlijk gezegd niet zo veel”, beseft de nog maar zeventien jaar oude Devon Koswal na afloop van de 0-1 nederlaag tegen Cambuur vrijdagavond.

De jonge, talentvolle verdediger wil namelijk verder kijken dan alleen de plek op de ranglijst. “Natuurlijk kijk je er wel naar en wil je niet op de laatste plek staan, maar mijn eerste doel is dat ik moet spelen.”

In dertien wedstrijden dit seizoen was hij actief: een opgelopen blessure in maart zorgde ervoor dat Koswal acht wedstrijden aan de kant bleef.

Waardevolle speelminuten
Vrijdag stond hij, voor het eerst sinds begin maart, weer negentig minuten op het veld. Die speelminuten dit seizoen zijn waardevol voor Koswal, die – ook begin maart - een meerjarig contract tekende bij de club aan de Krommedijk. “Ik moet heel veel dingen nog verbeteren in het verdedigen en daarom blijf ik liever hierzo dan dat ik naar een andere club ga en in een jong team komt te spelen.”

Ook zijn hoofdtrainer Jan Zoutman kan relativeren dat de rode lantaarn dit seizoen in het Riwal Hoogwerkers Station is beland. “Dat had je niet meer in eigen hand. En je weet als je tegen Cambuur speelt, reken je niet zomaar op drie punten. Ook niet als ze met een iets andere opstelling spelen.”

“Jammer”, besluit de na dit seizoen vertrekkende Zoutman. “Maar dat is niet na vanavond, dat komt dan door de weken hiervoor", verwijst hij naar de nederlagen tegen achtereenvolgens FC Eindhoven, Jong AZ, FC Den Bosch, MVV en Excelsior.

Bijzondere statistiek
Ondanks de laatste plek was het FC Dordrecht bijna gelukt om tegen de top vijf in de Keuken Kampioen Divisie minimaal een punt te pakken dit seizoen. Een opvallende statistiek die dankzij de kleine nederlaag tegen Cambuur geen werkelijkheid werd. “Die ploegen gaan voetballen, maken het spel en geven ruimte weg. Dat is voor ons speltype niet ongunstig”, ziet Zoutman.

Hij zag zijn elftal vrijdagavond meer aan de bal dan in een aantal afgelopen wedstrijden. “Je ziet ook de momenten dat Cambuur ons onder druk zet, dat we voetballend vrij makkelijk de bal inleveren. Nu doen we dat gelukkig niet meer in de eigen zestien, maar daar zijn we toch wel kwetsbaar.”

Uitwedstrijd tegen NEC
Wat rest dit seizoen, is een uitduel tegen NEC Nijmegen woensdag. Volgens Zoutman moet zijn team proberen om de lijn die tegen Cambuur is getoond door te trekken. “En dan misschien wel een goaltje te maken en wie weet er nog een resultaat uit te slepen."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)