Deze tips geven Dordtenaren om de coronamaatregelen vol te houden

De huidige coronamaatregelen gaan volgens minister Hugo de Jonge nog zeker tot december duren. Dus nog even geen amateursport, een avondje naar de kroeg of een gezellige verjaardag in een volle woonkamer. Maar wat is uw tip om deze saaie, soms eenzame tijd, toch nog een beetje leuk door te komen?

“We kijken ´s avonds gewoon een filmpje, dat vind ik dan wel gezellig”, zegt Manon. “We mogen allebei nog wel werken op kantoor, dus we zitten niet de hele dag thuis. Dat is wel prettig.” Ook Ellen hoeft zich niet te vervelen. Ze werkt zeven dagen per week in de oliebollenkraam. “Dus er blijft weinig tijd over. ´s Avonds lezen we, doen we een puzzeltje en drinken we een bakje thee met een lekkere oliebol. En ook Kees is gewoon aan het werk. “Net zoals normaal.” Wel moet hij nu de boodschappen doen in plaats van zijn vrouw of kinderen.

Ton houdt wel van online schaken. “Maar af en toe eruit en voor de rest lekker binnen Facetimen met de kinderen. Genoeg te doen.” Ook heeft hij nog een tip voor andere Dordtenaren: “Zoveel mogelijk elkaar een kaartje sturen, bellen. Lekker ouderwets.”

Vandra heeft het breien en haken weer opgepakt. “De winter komt er toch aan, dus dan gaan we maar sokken en kleedjes maken.” Ze vindt het daarnaast belangrijk dat we elkaar blijven steunen. “Ook al durf je het niet, probeer te kijken of je bij je buurman of buurvrouw even een bakje koffie kan doen. En help elkaar een beetje in deze maatschappij.” Jesper denkt daar net zo over. Hij gaat graag met z´n gezin naar de dierentuin zolang dat nog kan.

Linda gaat voor een goed boek. “Ik heb net boeken gekocht. Je moet toch wat de doen hebben.” En Ryan adviseert om het thuis gezellig te maken of om een stukje te gaan wandelen in het bos.

Tot slot nog een tip van Ellen: “Je kan beter kijken naar wat je nog wel kan, dan naar wat je niet kan. Je kan wel allemaal zeggen van: ik kan tien dingen niet, maar er zijn echt nog wel tien dingen die je wel kan.

www.youtube.com/watch?v=dA6ulelB0Qw

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)