DierenSOS vindt zwaan met nietje in poot: dit kan niet zomaar gebeurd zijn

In Nieuw-Krispijn zijn weer twee zwanen gewond geraakt. In het Weizigtpark heeft de DierenSOS woensdag een dier gevonden met een nietje in zijn poot. Op de Nassauweg lag er een gewonde zwaan bij de oprit van Begraafplaats De Essenhof.

"We namen een kijkje bij de zwanen bij het Weizigtpark omdat er botulisme in het water zit. Deze liep mank en hebben we naar de kant gelokt", vertelt Maria Hamans van de DierenSOS. "Daar zagen we dat hij een nietje in zijn poot had. Die hebben we geprobeerd eruit te halen, dan kan hij meteen weer terug in het water. Maar dat lukte niet, want hij zat helemaal om zijn pees heen."

Politie

Daarom is besloten om het dier over te brengen naar Vogelklas Karel Schot. Hoe het nietje in de poot terecht is gekomen is de vraag. Het gebeurt wel eens dat een dier een nietje oploopt van zwerfafval in de natuur. "Maar dit nietje kan er niet zomaar in zijn gekomen", daarvan is Hamans overtuigd, omdat de haakjes van het nietje aan de achterkant van een pees vast zitten.

"Het zit er zo mooi in, dat kan niet zomaar gebeurd zijn. Als hij bijvoorbeeld op een plankje was gaan liggen en zo een nietje oploopt, dan bungelt het er half uit."

De politie was in het park aanwezig, toen de DierenSOS de zwaan ophaalde. Ze heeft een melding van het incident gemaakt. Hamans wil daarnaast ook bij de Dierenpolitie melden wat ze aantrof in het Weizigtpark.

Nassauweg

Het dier dat gevonden is op de Nassauweg is vermoedelijk door een hond gebeten. Ook dit jonge dier
is overgebracht naar Vogelklas Karel Schot. Hamans: "Mensen moeten echt eens leren dat je je honden op de Nassauweg, en op andere plekken in de buurt van zwanen en eenden, niet los moet laten lopen. Dat gaat mis."

Beide zwanen zullen in Vogelklas Karel Schot behandeld worden. Als ze opgeknapt zijn, zullen ze weer in de natuur worden uitgezet.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)