Directeur ASZ fietst voor strijd tegen kinderkanker

Bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis Peter van der meer rijdt eind juni mee met de Giro di Kika. Deze etappekoers in Italië is bedoeld om geld op te halen voor onderzoek naar kanker bij kinderen via Stichting KiKa.

De fervente hobby wielrenner geeft aan dat deze zware etappekoers een enorme beproeving is. “Vergeleken bij de strijd tegen kanker van de zieke kinderen is het maar een eitje.” Het is maanden trainen om het noodzakelijke niveau te halen om de zes etappes door Toscane en Umbrië, met lengtes variërend van 146 tot 170 kilometer te bedwingen. Zonder sponsoren heeft een dergelijke actie uiteraard geen meerwaarde. Via www.girodikika.nl/peter-van-der-meer kunt u Peter sponsoren en daarmee hoop voor de kinderen.

Het doel van Kika is uiteindelijk 95% genezing van alle kinderen. Daarnaast streeft KiKa naar betere behandelingen, waardoor kinderen minder last hebben van bijwerkingen. Deze redenen zijn precies de motivatie waarom Van der Meer meedoet aan deze monstertocht. “Als ik fiets, relativeer ik. Ik denk na, ben vaak emotioneel, heb kippenvel en zweet me suf. Een paar keer heb ik échte bergen beklommen, maar de giro di KiKa is wel even een tandje erbij.”

Ondanks dat het Albert Schweitzer Ziekenhuis zelf geen kinderen met kanker behandeld, maar is wel toonaangevend in de behandeling van vier vormen van kanker: Borst, Long, darm en darm en lymfklierkanker. Van der Meer benadrukt dat een gezonde levensstijl en bewegen belangrijk zijn, ter preventie van kanker.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)