Discussie in raad over Huis van Stad en Regio

De gemeenteraadsleden waren het dinsdagmiddag niet met elkaar eens over het nieuw te bouwen Huis van Stad en Regio. Het gebouw, dat op de plek van het oude belastingkantoor op de Spuiboulevard moet verrijzen, gaat zo'n 45 miljoen euro kosten. Dat heeft wethouder Burggraaf uitgerekend. Veel te veel geld, vindt de VSP.

"Wij zijn niet tegen een Huis van Stad en Regio, maar wel tegen iconische projecten," zegt Jack Wisker namens de seniorenpartij. "Daarvan hebben we er al een paar op ons conto. Misschien moet Dordrecht eens lessen gaan trekken uit in het verleden niet behaalde resultaten."

Volgens de wethouder valt het allemaal wel mee. "We moeten gewoon een nieuw stadskantoor, het huidige is te oud," aldus Maarten Burggraaf. Renoveren kost per jaar 2 ton meer dan nieuwbouw, mede door het energielabel dat het oude pand heeft. "Wij willen dat ons personeel goed zit, maar niet voor de hoofdprijs kantoor houden. " De wethouder krijgt de steun van D66, die zelfs meer geld meer uitgeven, als er maar een mooi en goed pand voor gebouwd wordt.

Voor het ontwerp van het gebouw waarin onder meer de gemeente en de bibliotheek gehuisvest worden, is een wedstrijd onder architecten uitgeschreven. Inmiddels zijn vier ontwerpen geselecteerd. Daaruit wordt volgend jaar een winnaar gekozen door een vakjury.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)