Dit evenement gaat wél door in coronatijd

Na maanden van afgelastingen, heeft de gemeente Dordrecht toestemming gegeven voor een evenement dat wél door mag gaan in coronatijd. Op zondag 20 september slenter je langs de Rommelroute op zoek naar tweedehands spulletjes.

De route loopt dwars door de binnenstad. Woon je langs de route? Dan kun je natuurlijk ook je eigen spulletjes verkopen. “De Dordtse rommelroute is de gelegenheid om je overbodige spullen te verkopen en om bewoners met elkaar in contact te brengen”, vertelt initiatiefneemster Bianca Drexhage. “We merken dat buren elkaar door de rommelroute beter hebben leren kennen. Aan de ene kant is het mooi om op te ruimen, aan de andere kant leer je mensen kennen.”

Meer dan honderd inschrijvingen

Bianca bezoekt zelf al jarenlang rommelroutes door het hele land. Daardoor kwam ze op het idee om er ook eentje in Dordrecht te organiseren. “Vorig jaar waren er 136 deelnemers. Nu hebben we door corona niet zoveel reclame gemaakt, maar hebben we toch al 135 inschrijvingen en ik denk dat het nog wel zal toenemen.”

Volgens Bianca is een rommelroute zo leuk dat het altijd een verrassing is wat iemand aanbiedt. Ze is vaak dan ook niet bewust op zoek naar iets. “Ik zoek nooit iets, maar iets zoekt mij.”

Coronamaatregelen
De organisatie heeft de coronamaatregelen goed afgestemd met de gemeente zodat de richtlijnen gegarandeerd kunnen worden. Via de website van de Rommelroute kun je zelf een lijst met adresjes samenstellen die jij wilt bezoeken. Er is geen vaste route zodat het publiek zich door de binnenstad verspreidt. De organisatie raadt aan om genoeg wisselgeld mee te nemen zodat je gepast kan betalen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)