Dit zijn alle plannen van de nieuwe ondernemers van de Berckepoort

23 februari 2021 17:23

Vorige week schoot de kogel door de kerk. Eindelijk heeft de gemeente iemand gevonden om de al tijden leegstaande Berckepoort een invulling te geven. De nieuwe ondernemers staan te popelen met hun plannen.

Eén van hen is vastgoedondernemer Herman Mettes. “In het souterrain komt een stadsbrouwerij waar lokaal, ambachtelijk bier wordt gebrouwen en een proeflokaal waar je ervan kunt genieten. Aan de Voorstraat komt restaurant Daantje.”

Dit restaurant gaat gerund worden door Daantje Vol en Timothy van der Holst. “Lang geleden hebben we deze plannen al ingediend. Nu zijn ze toch goedgoedgekeurd,” zegt Van der Holst.

Ook wordt er volgens Van der Holst weer iets met het kleine theatertje in het pand gedaan. “Ons idee is om dit theatertje met negentig zitplaatsen weer te laten floreren. We hebben al contact met culturele instellingen die het willen gaan gebruiken.”

Volgens Mettes komt er ook een logement in de hogere etages van het gebouw. “Dit is voor lang en kort verblijf. Dus voor een weekendje Dordrecht, maar als er ruimte is bijvoorbeeld ook voor een stagiair die een half jaar in het ziekenhuis komt werken.” Daarnaast is er volgens de ondernemer aan de Voorstraat voor restaurant Daantje op straat ruimte voor een terras en kan er aan de Nieuwstraat een gevelterras komen.

En het blijft voor Mettes niet bij plannen met de Berckepoort zelf. Hij wil in de toekomst ook gebruik gaan maken van de Statenschool. “Er is een plan om buiten schooltijden gebruik te maken van hun schoolplein. Dit wordt een horecabinnenplaats.” Hij ziet het al helemaal voor zich. “Op een zwoele zomeravond zie je de poort open staan, kun je lekker zitten en eten met uitzicht op de Berckepoort.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)