Dochter voormalig boswachter Biesbosch maakt film over haar vader en zijn geliefde bootje

“Varen is vrijheid. Het geluid van de golfven die tegen de boeg klotsen. En van steeds wisselend licht. Op de boot ben je heer en meester eigenlijk”, horen we Jacques van der Neut, voormalig boswachter van de Biesbosch zeggen. In de film ´Boswachter zonder uniform´, gemaakt door Marlies Media, zien we de liefde van de voormalig boswachter voor zijn werk en het bootje waar hij veertig jaar lang op mocht varen.

Boswachter zonder uniform from Marlies Media on Vimeo.

Van der Neut ging vorige maand met pensioen. Maar voordat het zover was, wilde hij nog graag een filmpje van zichzelf op de boot hebben, vertelt dochter Marlies, die filmmaakster is. “Die boot was heel bijzonder voor hem.” Marlies besloot daarom dat ze het misschien wel wat groter konden aanpakken. Zo ontstond het idee voor een korte film over haar vader, de Biesbosch en het bootje.

Ook voor Marlies is het bootje bijzonder. “Wij mochten als kind wel vaak met hem mee de boot op. Dat je met je vader mee naar zijn werk gaat, dat heeft niet ieder kind. Het genieten van de natuur hebben mijn broertje en ik wel van hem meegekregen.”

Vader en dochter
De samenwerking tussen vader en dochter was geen probleem. “Mijn vader fotografeert veel. Hij heeft inzicht in hoe mooi beeld eruit moet zien. Ook heeft hij op zijn boot veel te maken gehad met andere filmploegen en journalisten. Dat een shot een keertje over moest, was hij wel gewend.”

Ondanks dat Marlies hard haar best voor de film had gedaan, vond ze het wel spannend wat haar vader van het eindresultaat zou vinden. De reacties van buitenaf zijn in ieder geval positief. “Mensen zeggen: wat leuk dat je dit met je vader doet!”

De dronebeelden in de film zjin gemaakt door Bas Kakes en Perry Goudswaard.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)