Dochters van Dordrecht op zoek naar een kunstwerk

De Gemeente Dordrecht verstrekt een opdracht aan vrouwelijke professioneel beeldend kunstenaars, om een ontwerp te maken voor het project Dochters van Dordrecht. Aan deze kunstenaars wordt gevraagd om een schetsontwerp te maken om aan dit project bij te dragen. Het definitieve ontwerp zal op 8 maart gepresenteerd worden tijdens internationale vrouwendag.

Dochters van Dordrecht zijn vrouwen die een sterke binding hebben met Dordrecht. Met het kunstwerk wil de organisatie een blijvende herinnering mogelijk maken aan belangrijke vrouwen in de geschiedenis van de stad.

Het project wordt gecoördineerd door het Platform Vrouwen Kunnen Alles. In 2019 wordt extra veel gekeken naar vrouwen die een plek horen te krijgen in de geschiedenis van Dordrecht. “2019 is een belangrijk jaar met ook de herdenking van 100 jaar Vrouwenkiesrecht. 2019 wordt het jaar van de vrouw”, vertelt Jacqueline van den Bergh, de coördinator van Dochters van Dordrecht binnen het platform.

Aan het project kunnen alleen professionele kunstenaars meedoen die minimaal vier jaar ervaring hebben. In de eerste helft van januari 2020 wordt het definitieve ontwerp geselecteerd.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)