Don Bosco spijkert taal bij met theater

Voor het oog van trotse ouders, leraren en wethouder Peter Heijkoop lieten leerlingen van de schakelklas op de Don Bosco woensdagmiddag hun theatervoorstelling zien. In de schakelklas is aandacht voor kleuters met een taalachterstand, door middel van theater worden hun vaardigheden beter.

“De schakelklas is een naschoolse klas op de Don Bosco die met subsidie vanuit de gemeente wordt bekostigd", vertelt Don Bosco-directeur Serge Bomius. "Met als doel kinderen met een taalachterstand een extra impuls, een extra ontwikkeling te geven zodat ze een snelle ontwikkeling maken.”

Ook wethouder Peter Heijkoop is enthousiast over de klas: “Als je ergens plezier in hebt dan leer je ook veel beter, lol hebben daar begint het uiteindelijk mee. Want als de kinderen het niet naar hun zin hebben, ze moeten stampen, dan is het heel lastig om dingen te leren.”

Aan de basis van die ontwikkeling staat docente Natalja Verhoef. “Ik denk dat als je doet wat je zegt en je de woorden speelt dat kinderen het beter onthouden. Sowieso is het een heel prettige ervaring voor ze om te doen. Ze hebben er heel veel plezier in en dingen die je leuk vind daar leer je beter van.”

youtube.com/watch?v=T5wpL6DbYgw

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)