Door deze verbeterde functie van HVC gooi je nooit meer afval in de verkeerde bak

HVC wil afval scheiden nog makkelijker maken en zo tot meer hergebruik komen. Daarvoor heeft het bedrijf al jaren een afval-app waar je in kan opzoeken welke producten in welke afvalbak moeten. Maar door de nieuwe foto- en barcodefunctie in de app gaat dat nu nog makkelijker.

De app geeft na het scannen van de barcode aan in welke bak je afval thuis hoort. Ook kun je een foto van het product uploaden. “Wij zijn er trots op om als eerste afvalinzamelaar deze innovatieve functionaliteit aan te bieden om inwoners het gemakkelijk te maken om afval te scheiden”, zegt directeur Inzameling Gertjan de Waard.

HVC hoopt dat het scheiden van inzamelen door de nieuwe functies in de app nu nog makkelijker wordt.
Er belandt namelijk nog veel afval bij het restafval, wat daar niet thuis hoort. “Restafval komt terecht bij de afvalverbranding en dat is hartstikke duur”, aldus Christine Schrij van HVC. Door het afval beter te scheiden worden er minder producten verbrand die hergebruikt kunnen worden.

In de database van de app zitten nu 1,5 miljoen barcodes en er komen dagelijks nieuwe barcodes bij. Hetzelfde geldt voor de fotodatabase die ook steeds ‘slimmer’ wordt. De app is al een tijdje online en blijft leren van de input van gebruikers.


www.youtube.com/watch?v=17fEufYvjEM

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)