Doppen gezocht voor Schapenkoppiekoppie

Het initiatief Schapenkoppiekoppie heeft als doel: een eiland zonder plastic. De initiatiefnemers roepen de inwoners van Dordrecht op om plastic doppen van flessen te verzamelen voor de productie van de sokkels van de schapenkoppenbeeldjes. De beeldjes zijn een miniatuur van het beeld van kunstenaar Cor van Gullik. Het iconische beeld dat jaren op de Staart stond en verplaatst is naar de Laan der Verenigde Naties.

De kunstwerkjes worden gemaakt in een nieuw te openen “plastic lab” in de duurzaamheidsfabriek op het Leerpark. Het lijf van de beeldjes wordt 3D geprint van gerecycled plastic afkomstig van plastic flessen, kuststof uit koelkasten, auto onderdelen of voedselverpakkkingen. Het voetstuk wordt geperst van zo’n 30 doppen. Wethouder Rik van der Linden ontving eerder dit jaar een exemplaar van het Schapenkoppiekoppie.

De verzamelde plastic doppen kun je doordeweeks tussen 09.00 en 17.00 uur afleveren bij de volgende punten:
-Duurzaamheidscentrum Weizigt: Van Baerleplantsoen 30, te dordrecht. De dropbox(lichtblauwe bak) vind je in het koethuis bij de balie.
-De Duurzaamheidsfabriek: Leerparkpromenade 50, te Dordrecht. De dropbox (container) vind je buiten bij de raampartij bij de ingang van de duurzaamheidsfabriek.
-Cirkellab: Nieuwstraat 12-24, Dordrecht. De dropbox (witte zak) vind je in dit bedrijfsverzamelgebouw op de 2e verdieping bovenaan de trap.


De inzamel actie loopt t/m eind juni 2019.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)