Dordrecht Academy komt op Leerpark

13 februari 2020 14:16

De gemeente heeft met verschillende hogescholen en werkgevers een intentieverklaring getekend voor de vestiging van nieuw hoger onderwijs in Dordrecht: de Dordrecht Academy.

Die moet worden gehuisvest in een nieuw gebouw op het Leerpark.

Dordrecht Academy gaat twaalf Associate Degree opleidingen aanbieden. Die leiden in twee jaar op tot een niveau tussen MBO en HBO Bachelor in. Die opleidingen zijn sterk gericht op de behoeften van de werkgevers in deze regio. Met name in de richtingen waarin grote tekorten aan hooggeschoold personeel bestaan.

Daarnaast verzorgt de Academy stages, afstudeerprojecten, minors en projecten voor derde en vierdejaars bachelorstudenten. Dat vergroot de bekendheid met het werken in deze regio.

Het samenwerkingsverband omvat de Hogeschool Rotterdam, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool InHolland, Avans Hogeschool, ROC DaVinci College, werkgevers in de Drechtsteden en de gemeente Dordrecht.
Na eerdere mislukkingen heeft wethouder Heijkoop de bestuursvoorzitter van Hogeschool Rotterdam, Ron Bomans, gevraagd een nieuwe poging te ondernemen. Hij bracht de huidige coalitie bij elkaar aan tafel.
Ook het Economic Developmnet Board is bij monde van voorzitter Sjoerd Vollebregt zeer tevreden over de bereikte overeenstemming. “Werkgevers in de Drechtsteden staan te springen om hoogopgeleide medewerkers.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)