Dordrecht doet mee aan actieprogramma tegen jonge dak- en thuislozen

Alle Dordtse jongeren die het risico lopen dak- en thuisloos te worden of het al zijn moeten voor het einde van 2021 begeleid worden. Dat is het doel van het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren van de Rijksoverheid.

De gemeente Dordrecht is een van de twaalf gemeenten die meedoet aan een eerste proef van het project. Tijdens de proef worden de gemeenten ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het project wil onder andere dat jongeren niet langer dan drie maanden in de opvang zitten en er meer aandacht komt voor preventie. Ook moet elke jongere één aanspreekpunt krijgen die hem helpt tot zijn leven op orde is.

Daarnaast moeten ook de behoeften van jongeren moeten centraal worden gesteld en de samenwerking tussen betrokken organisatie worden verbeterd.

Staatssecretaris Blokhuis vindt het fijn dat de gemeenten meedoen, schrijft hij in een verklaring. “Ik ben erg blij met het enthousiasme vanuit gemeenten om deel uit te maken van de pilots van het actieprogramma. Ze zijn het eens over de urgentie hiervan en willen met ons deze uitdaging aangaan. Als we laten zien dat het in deze gemeenten mogelijk is, kunnen we het ook in de rest van het land. Ik ben erg gemotiveerd om gemeenten te helpen in het bereiken van dit doel”.

Naast Dordrecht doen ook onder andere Rotterdam, Almere, Amsterdam en Den Haag mee met het programma. De staatssecretaris legt de lat hoog voor de deelnemende gemeenten, “We hebben voor gemeenten een flinke ambitie gesteld, namelijk 100%: geen enkele jongere meer langdurig (langer dan drie maanden) in de opvang of op straat.”

Beeld: archief

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)