Dordrecht krijgt Stadsdichter terug

Na 5 jaar krijgt Dordrecht dan eindelijk weer een Stadsdichter. GroenLinks heeft tijdens de bespreking van de kadernota in de gemeenteraad 9 juli een nieuwe motie ingediend. 24 stemmen waren voor de motie en 14 tegen. Hierin roept de partij het college op om een verkiezing uit te schrijven om een nieuwe dichter aan te stellen voor 2020.

Hoe dat allemaal vorm moet gaan krijen is nog niet bekend. Dit zal bepaald worden in het cultuurbeleid van 2020-2024. Wel is bekend dat de Stadsdichter minimaal een vergoeding krijgt van 5.000 euro om gedichten te schrijven over de stad en de gebeurtenissen die er plaatsvinden.

Dordrecht was ooit een van de eerste steden met een eigen dichter. Jan Eijkelboom werd in 2001 benoemd door de gemeente en maakte tal van gedichten over bijzondere gebeurtenissen en mijlpalen van ons Dordt. Marieke van Leeuwen volgde hem op maar in 2015 werd de functie niet verlengd. Tot spijt van Kitty Kruger van GroenLinks. Zij heeft zich al die tijd ingezet om weer een stadsdichter te krijgen. En dat lijkt nu eindelijk succes te hebben. Piet Sleeking ziet iets in het plan en vindt ook dat er gezocht moet worden naar een opvolger van Van Leeuwen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)