Dordrecht Pride krijgt nieuwe locatie als onderdeel van Dordtse Feesten

23 februari 2021 10:26

De Dordrecht Pride vindt dit jaar niet plaats op het Beverwijcksplein, maar in het Wantijpark. De Pride wordt daarmee onderdeel van de vorige week aangekondigde Dordtse Feesten. De Dordrecht Pride wordt gevierd op zaterdag 4 september.

De Dordtse Feesten zijn de komende zomer een coronaproof alternatief voor diverse festivals en culturele evenementen in Dordrecht. Hiervoor zijn twee locaties aangewezen; het Energieplein en het Wantijpark. De op dat moment geldende coronamaatregelen zijn leidend voor wat er tijdens de Dordtse Feesten mogelijk zal zijn.

Hieronder valt dus ook De Dordrecht Pride, die normaal gesproken plaatsvindt op het Beverwijcksplein, maar nu verhuist naar het Wantijpark. Op die manier wordt het winkelend publiek gescheiden van evenementenbezoekers. Ook zijn beide locaties goed af te sluiten zodat bezoekers gedoseerd kunnen worden.

Voorzitter van Dordrecht Pride, Lennart Lenskens, is blij met deze nieuwe ontwikkeling: “We maken Dordrecht Pride met ontzettend veel hardwerkende vrijwilligers. Het was dan ook een enorme teleurstelling dat de Pride vorig jaar niet kon doorgaan. Ook ons publiek heeft ons erg gemist, zo blijkt uit de vele berichten die we nog steeds binnenkrijgen. Wij willen er dit jaar dan ook alles aan doen om een kleurrijk en memorabel festival neer te zetten.”

Dordrecht Pride is nog op zoek naar vrijwilligers en sponsors. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@dordrechtpride.nl.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)