Dordrecht wil in crisistijd niet bezuinigen, maar investeren

Hoe ziet Dordrecht er in 2030 uit? Als het aan de gemeente Dordrecht ligt, dan leven we in dat jaar in een groene, levendige stad met ongeveer 140.000 inwoners. Ook hebben we een hoger welvaartsniveau en is Dordrecht sociaal-economisch in balans. Om dat te realiseren wil de gemeente nu in tijden van crisis niet bezuinigen, maar juist de opbrengst van Eneco-aandelen gericht investeren.

Daarmee wil de gemeente ervoor zorgen dat er ook op lange termijn voldoende draagvlak in de stad is voor winkels, culturele- en sportvoorzieningen. Maar voordat de gemeente raad het geld in 2021 daadwerkelijk beschikbaar stelt, wil het college zeven onderwerpen uitwerken in kosten en baten.

Zo wil de gemeente geld investeren in de Spuiboulevard, het Leerpark en het Gezondheidspark. Ook moet er een goed leefklimaat komen en betere kansen op de arbeidsmarkt, waarbij jongeren tussen de 12 en 27 jaar ondersteunt worden. Daarnaast gaat er geld naar het onderwijs en vitale bedrijventerreinen. De gemeente wil een verlengde schooldag en een sterk economisch cluster. En tenslotte, gaat er geld naar de stad. De gemeente ambieert een duurzame stad en een vitale binnenstad waar ruimte is voor ontwikkelingen.

Het college wil, ondanks de crisis, nu nog geen bezuinigingen voorbereiden. Korte termijnbezuinigingen zouden volgens het college de groeiplannen voor de lange termijn in de weg zitten. Dat is volgens het college niet verstandig. Ten tweede is Dordrecht financieel gezond, en zijn bezuinigingen nu dus niet nodig. Ten derde is er door de coronacrisis en de opstelling van het Rijk nog veel onzekerheid over de financiele positie in de toekomst.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)