Dordrechts Museum weer open

Om klokslag elf uur ging zaterdag het hek van het Dordrechts Museum weer open.

Ruim een half jaar is het museum vanwege de corona maatregelen dicht geweest maar zaterdag konden de bezoekers weer volop genieten van de verschillende tentoonstellingen.

Bijvoorbeeld "I love Dordt" die tot nu toe maar één dag te zien was alvorens het museum in december de deuren moest sluiten. Het is een tentoonstelling door Dordtenaren gemaakt. Ruim 400 voorwerpen leverden zij in. Allemaal persoonlijke spullen waar een verhaal achter schuilt.

Hoofd Publiekszaken Gert Jan Schouten heeft bij deze tentoonstelling zijn persoonlijke voorkeur bij de ingeleverden spullen: 'Het gaat om een zustersuniform van 40 jaar geleden van Rianne Walraven. Zij deed haar opleiding in het voormalige Refaja ziekenhuis en ik was erbij toen ze haar uniform kwam afgeven bij het museum. Het is mooi om te zien dat mensen hun verhaal willen delen'.

Gastvrouw Anneke Bakker is dolblij dat ze weer haar vrijwilligers werk kan oppakken: 'Ik heb vooral de omgang met bezoekers gemist en ook met alle medewerkers van het museum, want we zijn echt een hele leuke club bijelkaar'.
De tentoonstelling "I love Dordt" is t/m 15 augustus te zien. www.youtube.com/watch?v=XEfwGUD4jyk

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)