Dordrechts Museum zoekt jongeren die het museum leuker willen maken

“Kunst is helemaal niet saai, daar kom je wel achter. Er komt zo veel meer bij kijken bij een schilderij”, zegt de 18-jarige Filine enthousiast. Ze is een van de jongeren die meedoet aan Take Part, een project van het Dordrechts Museum om jongeren bij het museum te betrekken.

Het Dordrechts Museum is op zoek naar jongeren tussen de 15 en 20 jaar, die een jaar lang bij het museum willen werken. Met het programma Take Part leren jongeren van alles over kunst en maken ze het museum leuker voor andere jongeren. Daarnaast hoopt het museum met Take Part om mensen die al langer in het museum werken, met een frisse blik naar hun werkplek te laten kijken.

“Je leert superveel verschillende dingen over de mensen die werken in het museum, hoe tentoonstellingen worden opgezet en hoe je moet rondleiden”, vertelt Filine. “Ook de sfeer is heel gezellig.”

Een van de projecten van Take Part van dit jaar was om bordjes te bedenken die de bezoeker op een andere manier naar de schilderijen laat kijken. Op de bordjes staan gedichtjes, vragen en meningen van de jongeren. Feline was daar erg enthousiast over. “In het begin was dat wel grappig. Toen dachten mensen echt: ´Uhh...mogen jullie dat wel doen?´, want ze zijn echt fel van kleur. Maar het mag gewoon van het museum. En daarom is het juist zo leuk, want het is wel een beetje radicaal. Het zijn een heel ander soort teksten dan de normale bordjes.”
Wil jij net als Filine ook werken in het Dordrechts Museum? Kijk dan op www.take-part.nl voor meer informatie.

www.youtube.com/watch?v=3AdsknWlm2o&feature=youtu.be

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)