Dordt wil fietsknelpunten aanpakken met 1,8 miljoen euro

Het aandeel van de fiets in het Dordtse verkeer is volgens de gemeente gestegen, maar nog altijd zijn er fietsknelpunten in de stad. Daarom wil het gemeentebestuur 1,8 miljoen euro beschikbaar stellen om te zorgen voor meer fietsveiligheid en doorstroming op punten waar dit ontbreekt.

Een van de huidige knelpunten is de Krispijnseweg, waar in 2022 onderhoud plaats zal vinden. Fietsstroken moeten worden verbreed en er wordt onderzocht of verkeerslichten nog nodig zijn. Op de Brouwersdijk moet de voorrangssituatie duidelijker worden door inritten vanuit zijstraten en het gemeentebestuur wil van de Patersweg een fietsstraat maken.

Ook wordt er geld gereserveerd voor kleine maatregelen die snel uitgevoerd kunnen worden, zoals de gewenste nieuwe fietsenstalling aan de parkzijde van het station.

De ambitie van het gemeentebestuur is dat er over vijf jaar dertig procent van de verkeersbewegingen in Dordrecht op de fiets gebeurt, om de stad in de toekomst bereikbaar te houden. Het verkeer zal volgens de gemeente toenemen door de duizenden extra woningen en werkzaamheden aan de N3.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)