Dordtenaren kunnen tekenen voor rookvrije sportverenigingen en speelplekken

23 september 2020 14:49

Nadat alle schoolpleinen in augustus rookvrij werden gemaakt, zijn volgens GGD Zuid-Holland Zuid nu ook de sportverenigingen en speelplekken aan de beurt. Daarom worden inwoners van Dordrecht aangemoedigd om een handtekening te zetten dat hun sportvereniging of speelplek rookvrij moet worden.

Door te tekenen op de website www.rookvrij.nl zetten inwoners de eerste stap voor een rookvrije sportvereniging of speelplek. De meeste Nederlanders vinden namelijk dat ook deze locaties geheel rookvrij moeten zijn. Volgens GGD Zuid-Holland Zuid beschermt een rookvrij terrein kinderen tegen de schadelijke gevolgen van meeroken.

De handtekeningen die worden opgehaald via rookvrij.nl geven het bestuur van verenigingen draagvlak om daadwerkelijk de beslissing te maken om rookvrij te worden. Als veel leden van een club aangeven dat ze voor een rookvrij terrein zijn, dan is het namelijk makkelijker om deze verandering door te voeren. 

In Zuid-Holland Zuid zijn er via rookvrij.nl woensdag 3825 handtekeningen opgehaald, in Dordrecht zijn dat er ongeveer 1334. Er zijn in de gemeente al drie rookvrije speelplekken en vier rookvrije sportverenigingen. Op rookvrij.nl staat per sportclub en speelplek hoeveel handtekeningen er zijn opgehaald.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)