Dordtmij en Jumbo Sterrenburg winnen Social Impact Award

13 november 2019 14:36

Twee Dordtse bedrijven hebben een prijs voor de meest sociale ondernemer in de regio gewonnen. Zij wonnen een Social Impact Award in de categorie ‘bedrijven met 50 tot 150 werknemers’ (Dordtmij) en ‘bedrijven met meer dan 150 werknemers’ (Jumbo Sterrenburg).

De prijs werd uitgereikt tijdens de werkgeversbijeenkomst van Baanbrekend Drechtsteden. 55 bedrijven waren in vier categoriën genomineerd omdat zij mensen met een beperking een baan bieden.

Uitzendbureau Dordtmij wordt geroemd vanwege de vernieuwende en sociale manier van werken, zoals een wekservice en het mogelijk maken voor de kandidaten om hun rijbewijs te halen, met als doel om mensen meer perspectief te bieden voor in de toekomst. Het Jumbo-filiaal in Sterrenburg is volgens de jury ‘een voorbeeld van een werkgever die zijn werknemers er echt toe laat doen’, wat een goede sfeer creëert.

Deze bedrijven zijn voorbeelden van ambassadeurs van sociaal ondernemen. “Zij zijn onmisbaar, want zij helpen mensen aan een baan die op grote afstand van de arbeidsmarkt staan, zoals werklozen”, vertelt juryvoorzitter Pieter Paans. “Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandiger bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen.”

Ook FRS Fietsen uit Zwijndrecht en zorgaanbieder De Lange Wei uit Hardinxveld-Giessendam wonnen een award.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)