Dordtse Eva en Nuno ontvangen onderscheiding 'De Dordtse Beloften'

20 november 2020 16:31

Vrijdagmiddag werden twee jongeren in het zonnetje gezet. Ze ontvingen namelijk het lintje ‘De Dordtse beloften’. Dit is speciaal voor jongeren van 6 tot 21 jaar die zich op een bijzondere manier voor de samenleving in Dordrecht inzetten.

De Dordtse beloften worden ieder jaar in het Stadhuis uitgereikt. Deze keer kon dat door de coronamaatregelen niet fysiek, dus werden de twee jongeren door middel van een videocall van burgemeester Kolff verrast met de onderscheiding.

Eén van de gelukkigen is de 15-jarige Eva Vermeulen. Zij heeft haar maatschappelijke stage gelopen bij het uitgiftepunt van het Aandachtscentrum, en heeft daarna besloten daar te blijven. Zij helpt mee met inpakken, sjouwen, klaarzetten en deelt soep met brood uit aan mensen die daar behoefte aan hebben.

De 11-jarige Nuno Zappeij is de tweede gelukkige. Hij heeft is op eigen initiatief een actie gestart voor een AED in zijn buurt. Wel moest daar nog geld voor worden opgehaald, hij heeft uiteindelijk ruim 2500 euro opgehaald. Sinds 21 juli hangt de AED op het Simon Vestdijk-erf.

“Er komt straks nog een koerier naar je toe, die komt je een mooie brief brengen en een lekkere taart. Op een later moment mag je in de zaal van de gemeenteraad de trofee ophalen”, vertelt Burgemeester Kolff aan Eva tijdens het videogesprek.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)