Dordtse Arnold tevreden met het boerenprotest: we werden toegejuicht

De Dordtse boer Arnold in ‘t Veld is blij dat hij woensdagochtend in alle vroegte met zijn trekker vertrok naar Den Haag en zich aansloot bij het boerenprotest. “We kregen veel positieve reacties onderweg, mensen klapten en juichten ons toe en ze staken de duimen omhoog. Dat is gaaf om te zien", vertelt hij een dag na het protest, terwijl hij zijn koeien verzorgt.

Veel boeren zijn boos door de uitspraak van D66’er Tjeerd de Groot. Hij heeft gezegd dat de overheid de Nederlandse vleesstapel moet halveren en dat daardoor de uitstoot van stikstof flink gaat afnemen. Dat zou volgens de partij een oplossing zijn voor de stikstofcrisis.

“We mochten in Den Haag in eerste instantie niet het Malieveld op, later mocht dat toch wel", vertelt de boer over het verloop van zijn dag. "Daar zijn we dan ook heen gegaan. We werden daar toe gesproken door een aantal mensen onderwie Geert Wilders. Hij deed een oproep voor meer of minder stikstof.”

Of er echt al resultaten zijn geboekt met de protesten weet Arnold niet: “We moeten afwachten wat ze in Den Haag gaan besluiten maar als ze daar erg lang over gaan doen, gaan wij verder met protesteren. Als het nodig is gaan we verder en groter.”

Linkse media

In de media verschijnen beelden van geweld tegen de politie maar er is ook een filmpje te zien waarin een boer door bouwhekken heen rijdt. Daarbij werd bijna een fietser geraakt door een deel van het hekwerk.

Volgens Arnold klopt het beeld in de media niet: “Volgens mij is de media uit op sensatie. De kleine incidenten die door een enkeling gebeuren worden uitvergroot door met name de linkse media. Dat vind ik jammer. We worden neergezet als lompe boeren en dat is jammer.”

www.youtube.com/watch?v=kn8sXcNqX9M

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)