Dordtse asbestdaksaneerders willen geld zien

Hoewel de Eerste Kamer er nog geen besluit over heeft genomen wil de Dortse asbestdaksaneerder Rob Ekkers ook een vergoeding.

Dinsdag werd duidelijk dat de Eerste Kamer het verbod op asbestdaken dwarsboomt. Het kabinet wilde eerst dat per 2025 een verbod zou ingaan, later werd dat uitgesteld naar 2028 om de Senaat te verleiden om in te stemmen. Dat is dinsdag dus niet gelukt.

Ekkers, initiatiefnemer van Contactgroep Eigenaren Asbestwoning, wachtte die beslissing niet af en besloot een aantal jaar geleden met 60 andere bewoners van de wijk Tafelberg in Dordrecht de asbestdaken te laten verwijderen. "Dat kostte ons 30 duizend euro", vertelt hij.

Hij waarschuwt anderen vooral niet zijn pad te volgen. "Als je nu begint met de sanering, is er kans dat je net naast de voorzieningen grijpt die eraan komen."

“Als voorlopers hebben wij het duurder gedaan dan de mensen die het nu doen,” vertelt Ekkers. “Daarom willen we actief bij het ministerie aan de bel trekken dat wij het ook achteraf vergoed krijgen.”

www.youtube.com/watch?v=_DI7XhFgzOE

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)