Dordtse boeren vroeg uit de veren voor boerenprotest

Al heel vroeg ging de wekker woensdag bij zo'n twintig Dordtse boeren. Zij stapten op de tractor naar Den Haag. "Ik heb er wel zin in, ik hoop dat het een productieve dag gaat worden."

Bij Heinenoord verzamelden de twintig Dordtse tractors samen met de boeren uit de Hoekse Waard om vervolgens aan te sluiten bij de stoet van Brabantse en Zeeuwse boeren. Dit gebeurde allemaal onder politiebegeleiding, om de drukke ochtendspits in goede banen te leiden.

“Het is moeilijk te zeggen hoe lang we er over gaan doen,” vertelt Arnold in ‘t Veld, een Dordtse akkerbouwer en veehouder. “We rijden natuurlijk maar tussen de 30 en 40 kilometer per uur, maar de kans dat het langzamer is vanwege de drukte is ook groot. Ik denk dus dat we er tussen de 2 en 2,5 uur over doen.”

De sfeer zat er ‘s ochtends in de schuur langs de A29 al goed in. Onder het genot van een bakkie koffie bespraken de deelnemers van het boerenprotest de dag. Er werd onder andere opgeroepen om geen praktijken uit te halen zoals maandag in Groningen het geval was.

Daar zijn twee boeren gearresteerd, de een forceerde met zijn tractor de deur van het provinciehuis. De ander reed hekken omver op een afgezet gebied.

https://www.youtube.com/watch?v=kn8sXcNqX9M

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)