Dordtse broer en zus genomineerd voor Kinderprijs met coronaspel

15 september 2020 12:07

Levi (11) en Sifra (8) Schenkel zijn genomineerd voor de Cees de Veer Kinderprijs. De Dordtse broer en zus hebben eerder dit jaar thuis een coronaspel ontworpen. Alleen in Dordrecht werden al ruim 1000 exemplaren van het spel verspreid.

Levi en Sifra kwamen op het idee voor het bordspel toen ze niet meer naar school konden door de coronacrisis. In eerste instantie om samen een leuk spel te kunnen spelen, maar mensen vonden het spel zo leuk dat er 1000 bordspellen bij werden gemaakt. Die waren verkrijgbaar bij twee Dordtse supermarkten. Het spel leert kinderen hoe ze zich aan de maatregelen moeten houden. Het spel kreeg zowel landelijke als internationale aandacht en wordt nu door heel Nederland gespeeld. 


De Kinderprijs is een initiatief van het vfonds in samenwerking met de Kindercorrespondent. De Kinderprijs is vernoemd naar oud-Luitenant-generaal Cees de Veer. De prijs is twee jaar geleden in het leven geroepen bij het afscheid van de oud-generaal bij het vfonds. De prijs is voor kinderen die met hun initiatief een verschil maken, door zich bijvoorbeeld in te zetten voor vrede of vrijheid.

De Cees de Veer Kinderprijs zal woensdag 16 september worden uitgereikt in de Stadsschouwburg in Utrecht. Levi en Sifra zitten tussen twintig andere genomineerden. 

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)