Dordtse gaat de Passion schilderen

Nog één nachtje slapen, dan vindt het Televisiespektakel The Passion plaats in Dordrecht. De finale van de muzikale Paasvertelling vindt plaats in het Maartensgat, voor de Dordtse Renée van den Kerkhof het moment om haar schildersezel erbij te pakken en dit vast te leggen.

"Ik ga tijdens de Passion schilderen", vertelt Van den Kerkhof, die in het dagelijks leven illustratietekenaar is. "Ik ga een impressie maken van het evenement, de samenkomst op doek. Dus echt met acrylverf op een groot canvas wil ik gedurende de dag een beeld vangen."

Voor haar werk schildert de Dordtse onder andere bruiloften, maar ze maakt bijvoorbeeld ook rechtbanktekeningen. Het idee om The Passion vast te leggen komt dan ook niet uit de lucht vallen. "Het is een live-time-evenement. Hier op deze locatie met zoveel mensen dat wil ik graag vangen."

Van den Kerkhof zal donderdag dan ook langs de kade, in de buurt van het podium in het Maartensgat staan. "Ik wil mooi zicht op de kerk en het podium en midden tussen de bezoekers staan."

Hoe groot het schilderij wordt, weet Van den Kerkhof nog niet zeker. "Ik zou het zelf mooi vinden om een doek te hebben van 12 bij 12 decimeter, omdat Jezus natuurlijk 12 discipelen had. Daar kan ik lekker expressief met de kwast aan de slag."

Wat er na afloop van The Passion met het schilderij gaat gebeuren is nog niet bekend. "In principe is al mijn werk te koop. Ik maak het niet in opdracht van iemand. Als er iemand is die het wil kopen, dan kan hij bij mij aankloppen." www.youtube.com/watch?v=L0orfN4w-IE

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)