Dordtse genomineerde BP Award stelt portretten tentoon

De schilderijen van de Dordtse portretschilder Marco Krauwinkel zijn sinds dit weekend te zien in WG Galerie op de Aardappelmarkt. Hij schildert pas 5 jaar, maar is al genomineerd voor de BP Award van de National Portrait Gallery in Londen.

Voordat Krauwinkel zich toelegde op het schildren studeerde hij aan de Pedagogisch Technische Hogeschool en heeft jaren als docent gewerkt. Zijn fascinatie voor het schilderen van portretten is ontstaan in 2014 tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum Amsterdam. "Ik werd gegrepen door de illusie van een levend mens dat weergegeven is op doek."

Zijn werk in olieverf is dan ook geinspireerd door de 'oude meesters' uit de 17e eeuw. In zijn schilderen valt dan ook het sterke licht-donker contrast en de kleurkeuze op. Maar voordat zijn werk in Dordt te zien kon zijn, moest hij wel bij zijn opdrachtgevers te rade."Het zijn werken die ik in opdracht gemaakt heb, die schilderijen heb ik dus mij mensen thuis terug moeten halen, moeten lenen om ze hier op te hangen."

De schilderijen van Krauwinkel zijn tot en met 29 december te bewonderen op de Aardappelmakrt. De WG Galerie is elke weekend open vanaf 12:00 uur tot en met 17:00 uur en op afspraak.

www.youtube.com/watch?v=-g_R87PtdiI&t=30s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)