Dordtse projecten krijgen sponsorgeld

Een aantal projecten die te maken hebben met Dordrecht en Water hebben donderdagmiddag een leuk sponsorbedrag gekregen om dat project te realiseren.

Het gaat om twee projecten die 10.000 euro krijgen en vijf die 1.000 euro krijgen. Dat gebeurt eens in de twee jaar in de oneven jaren. Het is een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht, Dordrecht Marketing en het Havenbedrijf Rotterdam.

Het Havenbedrijf sponsort al jaren het evenement ‘Dordt in Stoom’ dat om het jaar plaatsvindt, maar wil hiermee ook in de tussenliggende jaren een bijdrage leveren aan evenementen en activiteiten waarbij de verhouding tussen Dordrecht en water, haven, scheepvaart of andere maritieme aspecten een rol spelen.

De bedragen van duizend euro gingen naar de KNRM met een reddingsbootdag, stichting Dee Stad met een festival, Watersportvereniging ’87 met een kleine steiger voor kleine bootjes en mensen met een smalle beurs, de Dordtse Reddingsbrigade met een kennismaking met varen en het redden van drenkelingen en Yulius het Tij met een werkweek.

De grote bijdragen van 10.000 euro gingen naar het Dordtse Patriciërshuis die graag een soort digitale maquette wil maken van de Wolwevershaven. Eveneens over de Wolwevershaven gaat het plan van de stichting Verborgen Stad met een app waarin men de geschiedenis van de Wolwevershaven kan zien. Eerder maakten ze een dergelijke app van 400 jaar Synode.

De bedragen werden gisteren bekend gemaakt in Intree, het pand van de VVV aan de Spuiboulevard.

www.youtube.com/watch?v=p1-2NdQ6YYI&t=1s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)