Dordtse scholieren doen mee aan cultuursafari

815 middelbare scholieren zijn deze week begonnen aan de jaarlijkse cultuursafari. Tijdens deze week maken zij kennis met zeven culturele instellingen in de stad. Het doel van deze safari is dat cultuur een stukje toegankelijker wordt voor de scholieren.

"Heel veel jongeren komen niet in aanraking met kunst en cultuur, tijdens deze safari komen ze daar wel mee in aanraking. Daardoor kunnen ze zien wat er allemaal te beleven valt in Dordrecht", vertelt Themba Schmitz, de coördinator VO van het Servicebureau Onderwijs en Cultuur.

Elk jaar probeert de organisatie het evenement toegankelijker te maken, zodat er steeds meer scholieren bij betrokken kunnen raken. "Dit jaar hebben we het nog actiever gemaakt, want we hebben gemerkt dat leerlingen graag meer te doen hebben. Daarnaast doet vanaf dit jaar ook het speciale onderwijs mee."

Bij Bibelot werken ze ook mee met de cultuursafari. "Wij richten ons op de muziekindustrie, wij hebben twee grote artiesten uitgenodigd die aan de jongeren kunnen vertellen hoe het is om een artiest te zijn en hun tips kunnen geven", vertelt Fariesh Abdoelrahman, die rappers coacht. Hij presenteerde in Bibelot hoe het artiestenleven eruitziet.

https://www.youtube.com/watch?v=f1Yn0SCRHls

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)