Dordtse vrijwilligers maken kans op prijs en 2000 euro

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de stad. Om hen in het zonnetje te zetten, wordt ieder jaar op de Dag van de Vrijwilliger (7 december) de vrijwilligersprijs uitgereikt. Dit jaar krijgt de verkiezing een nieuwe stijl.

Zo wordt er naast de Passieprijs en Talentenprijs ook een Publieksprijs uitgereikt. Dordtenaren kunnen in de voorronde hun stem uitbrengen op een vrijwilligersorganisatie. De winnaars van bovenstaande prijzen ontvangen 2000 euro om te besteden aan hun vrijwilligersbeleid. Ook is er een aanmoedigingsprijs met een waarde van 1000 euro.

“De inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor onze samenleving”, zegt wethouder Peter Heijkoop. “Zeker in deze moeilijke tijd met COVID-19 blijkt dat zij goud waard zijn en onze stad mede draaiende houden. Dit jaar richten we ons op wat een organisatie met de inzet van vrijwilligers wil bereiken. Er zijn veel mooie initiatieven in Dordrecht en het zal een hele uitdaging worden om tot een keuze te komen!”

Inschrijven & stemmen
Dordtse vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven kunnen tot 7 oktober 2020 inschrijven op de website van INZET078! Dordtenaren kunnen vanaf 8 oktober op diezelfde website stemmen op de Publieksprijs. Wethouder Peter Heijkoop zal de winnaars op 7 december bekend maken tijdens een online evenement.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)