Drukte op de golfbaan door corona: "Met een golfclub houd je makkelijk afstand"

“Golfen doe je met een metalen club, die ongeveer een meter lang is, dus het is sowieso een goed idee om bij mensen uit de buurt te blijven, die met zo´n golfstok aan het werk zijn”, zegt Christian Krijnen van Crayenstein golf. Ondanks dat we de wintermaanden ingaan, wordt het door corona steeds drukker op de golfbaan. Het is namelijk een sport waar je door het grote terrein en de golfclubs, makkelijk afstand kan houden. En dat merkt ook de club op de Baankhoekweg.

“Golfen doe je met een metalen club, die ongeveer een meter lang is, dus het is sowieso een goed idee om bij mensen uit de buurt te blijven, die met zo´n golfstok aan het werk zijn”, zegt Christian Krijnen van Crayestein golf. Ondanks dat we de wintermaanden ingaan, wordt het door corona steeds drukker op de golfbaan. Het is namelijk een sport waar je door het grote terrein en de golfclubs, makkelijk afstand kan houden. En dat merkt ook de club op de Baankhoekweg.

De golfclub ziet met name dat eigen leden vaker op de baan verschijnen. “Maar we zien ook wel een hoop mensen die het golfen opnieuw willen ervaren”, legt Krijnen uit. “In die categorie zien we wel meer jongere mensen, die normaal gesproken hobby´s hebben of hadden die dat door corona niet meer kunnen. Nu pakken ze dus het golfen op of komen ze in ieder geval kijken of het wat voor ze is.”

Stijging aantal beginners
Toch betekent dat niet dat het aantal leden bij de club meteen stijgt. “De stap om lid te worden is voor een hoop mensen nog eentje die een paar maanden duurt. Om echt de baan in te gaan, moet je het golf eerst onder de knie krijgen. We hebben wel gezien dat we twee keer zoveel mensen hebben voor de handicap 54-cursus, die we nu in september gestart zijn, dan we normaal gesproken in deze wat koelere periode hebben. Als ze het niveau hebben dat ze de baan in mogen, dan komt vaak een lidmaatschap pas om de hoek kijken.”

Of het aantal leden dus ook daadwerkelijk zal stijgen, kan Krijnen nog niet zeggen. “Ik verwacht het wel enigszins.”

www.youtube.com/watch?v=w3oeQwpDRBo

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)