Eíndelijk dat bevrijdende telefoontje: examenleerling Perrl is geslaagd

10 juni 2021 16:49

Bloedstollende weken hebben ze achter de rug, de duizenden Dordtse eindexamenleerlingen. Donderdag kwam dan eindelijk dat langverwachte telefoontje. Voor de één een grote opluchting, voor de ander een minder leuke mededeling.

Mavo-leerling Perrl Blok had er al een goed gevoel over, maar het was toch wel heel fijn om die bevestiging te krijgen. Om 13.30 uur verloste haar mentor haar uit haar lijden. “Ze zouden om 13.00 uur bellen. Iedereen zat me al de hele tijd te appen”, blikt ze terug op die zenuwslopende dag.

Zij en de andere examenleerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum op de Kapteynweg moesten zich ‘s middags melden op school, om hun cijferlijst en de enige echte ‘Dalton-vlag’ in ontvangst te nemen. Die mag – samen met haar schooltas – worden opgehangen.

Buiten wachtte hen nog een aangename verrassing: de school trakteerde de leerlingen op een frietje en ijsje.

Perrl is een van de drie leerlingen die RTV Dordrecht portretteerde voor de centrale examens. Niet alleen voor haar was er donderdag goed nieuws. Oók Liz Bezemer (havo) en Liselotte Woldhuis (vwo) hebben hun eindexamens goed afgerond.

Foto's: Liselotte Woldhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)