E-bike gratis week lang uitproberen

Dordtenaren kunnen gratis een weekje een e-bike uitproberen. De gemeente hoopt zo mensen te stimuleren om meer te gaan fietsen en vaker de auto te laten staan.

"Er is veel animo", zegt Serge van den Arend van Bike Totaal Isendoorn in Dordrecht. Hij runt één van de elf fietswinkels in de drie plaatsen, die meedoen met de actie 'probeer een e-bike'.

"We hebben hier drie testfietsen staan en als je er voor de Kerst nog eentje wil proberen moet je snel zijn", raadt hij aan. De grote belangstelling verrast hem overigens niet.

"De e-bike is allang niet meer voor ouderen. Scholieren en forenzen die flinke stukken moeten fietsen kiezen ook steeds vaker voor de e-bike. Ik verkoop er inmiddels méér dan gewone fietsen."

Zelf zit hij ook regelmatig op de elektrische fiets: "Ik woon in Oudekerk en met een e-bike is een afstand van iets meer 20 kilometer goed te doen."

Enig nadeel is dat je ook op de e-bike nat kunt worden: "Maar als het slecht weer is zijn er ook méér files. Juist bij slecht weer ga ik dus liever op de e-bike dan met de auto."

Wie vier of vijf dagen een e-bike wil uitproberen kan dat op een speciale website zelf regelen.

www.youtube.com/watch?v=ORgjwoQEaZk

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)