Eerste distributiecentrum Distripark geopend

Het nieuwe bedrijventerrein Distripark begint nu echt vorm te krijgen: maandag opende daar een distributiecentrum van Crocs Europe de deuren. Naar verwachting komen er in 2021 naast Crocs nog twee andere grote bedrijven naar het Distripark. De bouw hiervoor is in volle gang.

Het distributiecentrum van het Amerikaanse Crocs is met zijn 50.000 m2 de grootste in Europa. Dat het bedrijf voor Dordrecht heeft gekozen, stemt wethouder Maarten Burggraaf (Economie) trots: “Crocs is een aansprekende, internationale naam die zich hier in Dordrecht vestigt en voor werkgelegenheid zorgt. Samen met Baanbrekend Drechtsteden hebben we gezocht naar geschikte arbeidskrachten uit onze regio. En dat is gelukt. Verschillende inwoners uit de Drechtsteden gaan hier aan de slag! Ook met andere nieuwe bedrijven zetten we ons in om de werkgelegenheid in onze regio te stimuleren. En dat wordt door bedrijven en werknemers gewaardeerd.”

De ontwikkeling van DistriPark Dordrecht levert de Drechtsteden de komende jaren zo’n 2800 extra arbeidsplaatsen op. Dat is onderdeel van het voornemen van de gemeente om 4.000 extra arbeidsplaatsen te realiseren.

Naast Crocs wordt op het Distripark momenteel volop gebouwd aan twee nieuwe panden voor de twee bedrijven ELCEE en Dylan Steel Solutions. Inmiddels zijn alle kavels in fase 1 verkocht of gereserveerd. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de infrastructuur op het bedrijventerrein. Eind dit jaar zijn ook de op- en afrit op de snelweg A16 gereed, wat de bereikbaarheid van het DistriPark Dordrecht moet verbeteren.

In juni 2020 startte de bouw van het distributiecentrum:
www.youtube.com/watch?v=OxvmCDE1-wM

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)