Eerste subsidies Ode aan de Synode

400 jaar geleden werd de Synode van Dordt gehouden. Initiatiefnemers uit de stad organiseren onder de naam Ode aan de Synode vanaf november volgend jaar tot mei 2019 evenementen ter herdenking van deze historische gebeurtenis. Hiervoor zijn de eerste vier gemeentelijke subsidies toegewezen.

De projecten worden georganiseerd en uitgevoerd door: The Movies, Hollands Diep, Stichting 10Duizend en Youman.
Youman komt met de tentoonstelling ‘Identity’, waarin het publiek kennismaakt met meer dan 25 kunstenaars uit vijf landen als toppunt van Dordtse gastvrijheid.
‘Alle wegen leiden naar Dordrecht’ heet het project van 10Duizend. Vijf kunstenaars treden in de voetsporen van deelnemers aan de Synode en doen daarvan (semi)live verslag. Zij verwerken hun ervaringen daarna in een tentoonstelling en een theatervoorstelling.
De voorstellen worden beoordeeld door een commissie die kijkt naar kwaliteit, ondernemerszin, eigenzinnigheid en samenwerking met partners (van binnen en buiten de stad).
De programmamaker van de manifestatie, Han Bakker, benadrukt dat er nog voldoende ruimte is voor meer initiatieven. Vooral op het gebied van taal. Het maximale subsidiebedrag is € 200.000.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)