Feestelijke opening van kas op zorgboerderij De Veldlinden

Op zorgboerderij De Veldlinden vond vandaag een bijzondere gebeurtenis plaats. Daar werd vrijdagochtend om 10:00 door wethouder Rik van der Linden de Ome Bas-kas geopend. In deze kas worden plantjes gestekt en groenten verbouwd door de hulpboeren van De Veldlinden.

www.youtube.com/watch?v=DjCKkMVMr4c

Zorgboerderij De Veldlinden is een kas rijker. Daarin worden vanaf vrijdag plantjes gestekt en verzorgd door de hulpboeren van boerderij.

De kas is genoemd naar Ome Bas. Ome Bas was een familielid van De Veldlinden die een erfenis heeft nagelaten, met die erfenis is het gelukt om een kas te openen.

De kas in een aanvulling bij de dagbesteding van de cliënten van zorginstelling Syndion, die al jaren hulpboer bij De Veldlinden zijn. In de kas leren zij allerlei soorten planten en groenten te telen. Het is de bedoeling dat de oogst op de voorjaarsmarkt weer verkocht kan worden.

Vrijdagochtend werd de kas geopend door wethouder Rik van der Linden. Daarmee ging ook de elfde editie van de herfstmarkt van start. Bij kraampjes werden allerlei polderproducten verkocht, ook waren er workshops en activiteiten voor jong en oud. 

www.youtube.com/watch?v=DjCKkMVMr4c

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)