Fietstocht van 1.500 kilometer langs poppodia

31 december 2020 09:46

Sinds enkele weken zijn de deuren van poppodia in Nederland voor de derde keer gesloten. Programmeur Stefan School van poppodium De Pul in Uden wil aandacht vragen voor de evenementenbranche. Daarom fietst hij langs alle Nederlandse poppodia. Zo fietste hij 30 december door de Dordtse straten naar poppodium Bibelot.

In een ruime week fietst Stefan meer dan 1.500 kilometer door Nederland. De actie Close Connection is niet alleen bedoeld om aandacht te vragen voor de Nederlandse podia, Stefan zamelt met de actie ook geld in voor het goede doel, Stichting No Guts No Glory. "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. uiteindelijk doen we het allemaal voor hetzelfde en dat is dat de deuren weer zo snel mogelijk open gaan", zegt de fietser.

De actie van Stefan gaat erg goed. Ze hebben hun streefbedrag al twee keer overtroffen. Momenteel hebben ze met de actie al meer dan €8000 euro opgehaald.
Van ieder podium fotografeert de fietser alle gesloten voordeuren. Deze worden na afloop van de tocht gepresenteerd tijdens de online versie van Eurosonic Noorderslag 2021.

Goede doel
No Guts No Glory maakt bijzondere belevenissen en wensen mogelijk voor mensen met kanker en hun mantelzorgers. Ook zij geloven in de kracht van muziek, en veel van hun activiteiten hebben een muzikaal karakter.

Stefan begon tijdens de eerste lockdown met fietsen. "Ik fietste iedere week al meer dan honderd kilometer. Als je dat week in week uit doet, gaat het al snel wat makkelijker." Ondanks dat Stefan goed getraind is, zat het dinsdag wel even tegen. De fietser rijdt rond met een ontstoken enkel. "Er komt zo een elektrische fiets aan zodat ik de tocht alsnog af kan maken."

De fietstocht ging na Dordt nog naar West-Brabant en Zeeland. Hij stapte daarom weer snel op de fiets, op weg naar het volgende poppodium.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)