Filmbeelden tijdens wandeling in de natuur

Dordrecht is sinds begin dit jaar een natuurgebied rijker: de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Aankomende zaterdag wordt er een open dag gehouden, zodat iedereen kan kennis maken met de omgeving. En om meer over het gebied te leren, zijn er speciale filmpjes gemaakt boordevol (historische) informatie. Die zijn te zien door QR-codes op paaltjes langs de wandelroute te scannen.

“We hadden natuurlijk allemaal borden in het gebied kunnen zetten, maar dat is voor een natuurgebied ook niet wenselijk,” legt Deborah Paalman uit. Zij maakte de filmpje in opdracht van gemeente. “Dit is heel subtiel en biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van filmbeelden waardoor je het net even leuker kunt maken dan een droog plaatje.”

De paaltjes staan om de paar honderd meter langs wandelroutes in de Hania’s polder. De filmpjes bevatten vooral cultuur historische informatie. “Ze gaan over de inpoldering, de watersystemen in de oude polders, over sluizen en duikers. Maar ook over verdronken dorpen en verdwenen rivieren waarvan alleen in de bodem nog resten te vinden zijn,” vertelt Paalman. “Je ziet veel archiefbeelden, maar er zijn ook filmopnames gemaakt op plekken waar je normaal niet bij kunt komen, zonder tussen struikgewas door te kruipen.”

De filmpjes vormen een doorlopend verhaal, dat helemaal aansluit bij de doelstelling van de open dag van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Om ze te kunnen bekijken heb je een QR-scanner en de Easy Travel-app nodig op je telefoon.

Naast het gebied te voet ontdekken door middel van de interactieve wandeling wordt er tijdens de open dag ook een boerenmarkt gehouden, kunnen kinderen pony rijden en met lammetjes knuffelen en is de start van de 1000 soorten telling.

www.youtube.com/watch?v=MAyGYdz2hMQ

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)