Dordrecht, Netherlands

Gündogdu: "We staan nog achter de idealen van Beter voor Dordt"

Zes raadsleden van Beter voor Dordt maakten dinsdagochtend bekend op te stappen. Maar daarmee verliezen ze de speerpunten van partij niet uit het oog, zegt Aydin Gündogdu. “We blijven achter het partijprogramma staan. Dat hebben wij mede geschreven. Maar de partij heeft wel steken laten vallen.”
Marjolein Vos | 20 juli 2021 17:19 | Aangepast op 20 juli 2021 17:19
De vertrekkende leden vinden dat er weer meer naar de burger geluisterd moet worden, iets waar Beter voor Dordt altijd voor stond, volgens Gündogdu. Maar er zijn nog meer zaken die zijn blijven liggen en die opgepakt moeten worden. “We denken bijvoorbeeld aan het woningbouwprogramma, dat loopt stagnatie op. Maar ook het dossier sport, waar wij al jarenlang trekken aan gedegen sportvisie voor deze stad, want sport verbindt, maar die is er nog steeds niets.” De leden willen verder onder een eigen naam, maar hebben die nog niet bedacht.


De breuk met de partij heeft alles te maken met de opvolging van wethouder Piet Sleeking die in september officieel afscheid neemt. Het partijbestuur is vorig jaar maart een open procedure gestart. De vertrekkende raadsleden wilden liever iemand uit de fractie. “We vonden dat we intern moesten zoeken naar een kandidaat.” Met name op het gebied van dossierkennis en relatie met de raad zou dit voordelen hebben, meent Gündogdu.


Onenigheid hierover was de druppel die de emmer deed overlopen. Het was al eerder onrustig in de fractie. Deze collegeperiode startte ze in 2018 met acht raadsleden, maar daar is nu alleen David Schalken-den Hartog nog van over.


Hoge pieken, diepe dalen

Beter voor Dordt werd in 2005 opgericht door Piet Sleeking en had als een van de speerpunten het tegengaan van het bebouwen van de Zuidpolder. In 2010 versloeg de partij daarmee de gevestigde PvdA en ging Beter voor Dordt ervandoor met 15 zetels.


De laatste jaren ging het al bergafwaarts: regelmatig stapten er leden op. In 2017 bijvoorbeeld Eline van der Vorm en Martijn Groeneweg. Dat afscheid kwam destijds als een verrassing voor Piet Sleeking. Maar hij zei tegen RTV Dordrecht zich toen geen zorgen te maken om de toekomst van de partij. “Er zijn vaker incidenten geweest maar we zijn er altijd sterker uitgekomen.”


Het partijbestuur wilde niet reageren voor onze camera. In een statement laat ze weten de situatie te betreuren. Een situatie die volgens hen alleen maar verliezers kent.


Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Schiet op met een oplossing voor de gestremde veerdienst Werkendam. Met die boodschap hebben verschi...

Nu te zien: hoe Mondriaan het hoofd boven water hield en andere praktische kunstenaarstrucjes

Hoe verdiende Piet Mondriaan en collega’s geld met hun kunst? Het is allemaal te zien in een nieuwe ...

Sterrenburg viert op 5 mei de vrijheid met een speciale maaltijd

Een primeur in Op Pad Met Ad deze week: in navolging van andere gemeenten zal op 5 mei een vrijheids...

En dat is nummer twintig: pot vol herinneringen aan Dordtse muur

Vanaf deze week wordt de Voorstraat Noord wat kleurrijker. Kunstschilder Maarten Mooren maakt nameli...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...