Geen ijsvrij: de basisscholen zijn weer open

08 februari 2021 15:12

Na bijna acht weken dicht te zijn geweest vanwege corona, mochten de basisscholen maandagochtend weer open. Toch bleven veel scholen dicht vanwege het weer. Kindercampus de Bever ging ondanks de sneeuw wel gewoon open, daar zijn ze blij dat de kinderen weer welkom zijn.

Leerlingen, leerkrachten en ouders zijn enthousiast over het openen van de scholen. Juf Maaike Brandt van OBS de Bever vindt het super fijn om de kinderen weer te zien. Ook al ging het online les geven volgens haar ook goed, is het een wereld van verschil om de kinderen weer in de klas te hebben. “Je merkt dat kinderen de sociale contacten missen en dat ze het jammer vinden dat ze niet samen kunnen werken met een maatje.”

Dat de school weer open mag, betekent niet dat er geen regels zijn waaraan ze zich moeten houden. Zo werkt groep 7 en 8 in duo’s die niet gewisseld kunnen worden, de komende tijd werken kinderen alleen met hun toegewezen partner samen. Ook leraren hebben regels, zij moeten in de gangen een mondkapje op, voor groep 7 en 8 is dit een advies.

Scholen maken nu ook gebruik van het snottenbellenbeleid, daarmee hopen ze dat ouders hun kind goed in de gaten houden en thuis houden wanneer er een verkoudheid opduikt. Als blijkt dat er toch één coronabesmetting in de klas heeft plaatsgevonden, zal de hele klas uit voorzorg in quarantaine moeten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)