Geen verkeerslichten meer op kruising Singel-Johan de Wittstraat

De eerste stap uit het verkeersplan 'Spuiboulevard', het aanpassen van de kruising Stationsweg en Johan de Wittstraat met de Singel, is afgelopen week gerealiseerd.

De kruising met de Singel en de Stationsweg-Johan de Wittstraat heeft een groene middenberm gekregen. Hierdoor kunnen auto's niet meer van de Nicolaas Maessingel naar de Albert Cuypsingel oversteken en andersom. Fietsers en voetgangers kunnen wel oversteken. De verkeerslichten zijn ook verdwenen op deze plek. Het verkeer op de Stationsweg en de Johan de Wittstraat stroomt hierdoor beter door. En op de Singel wordt het rustiger, omdat doorgaand verkeer deze route minder zal gebruiken. Dit past bij een 30 km weg die de Singel sinds enige jaren is.

De doorgaande route voor auto's van de Albert Cuypsingel naar de Nicolaas Maessingel en andersom is nu dus niet meer mogelijk. Doorgaand verkeer moet nu over de Burgemeester de Raadtsingel rijden.

De aanpassingen die nu gedaan zijn, is een eerste stap om de doorstroming rond het Stationsplein te verbeteren. Het plan is om in een volgende fase voetgangers en fietsers meer ruimte te geven. Daarmee zal de loop- en fietsroute naar het centrum verbeteren.

Voorafgaand aan het definitief maken van de plannen, rondom het stationsgebied, zullen de omwonenden door de gemeente gevraagd worden hierover mee te denken.

www.youtube.com/watch?v=FNElzY5jiOg

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)