Dordrecht, Netherlands

Geen verruiming van maatregelen avondsport, dus balen amateurclubs

Alle trainingen zijn gecanceld bij GSC/ODS. Dat komt door de maatregelen die afgelopen zondag in zijn gegaan: alle amateursport moet om 17:00 uur stoppen. Normaal beginnen de trainingen bij de voetbalclub om 18:00 uur en gaan de senioren door tot 22:30 uur.
Corrado Francke | 2 december 2021 16:43 | Aangepast op 2 december 2021 16:43
Verschillende partijen in de Tweede Kamer vroegen in een debat woensdagavond over de recent genomen maatregelen om een uitzondering op de avondlockdown voor amateursport.

D66, CDA, SP, Denk, GroenLinks en JA21 vragen zich af hoe effectief die maatregel eigenlijk is. Ook zien zij grote nadelen in het feit dat veel kinderen en volwassenen nu thuis zitten in plaats van te bewegen.

Geen uitzondering

Het kabinet wil die maatregel niet aanpassen, dus er komt geen uitzondering voor avondsport. Daarvoor is de maatregel te belangrijk in de coronacrisis, blijkt uit de woorden van meerdere regeringswoordvoerders.

De competitie mag in principe gewoon doorgaan, maar de KNVB heeft de A-categorie er helemaal uitgegooid. "De lagere teams en de jeugd mogen als ze willen wel gewoon de wedstrijden spelen", legt Theo de Bot van de club uit. "We verliezen enorme omzet door de maatregel. We zouden zaterdag en zondag weer leuke wedstrijden hebben maar dat valt allemaal weg. Financieel is het een behoorlijke klap."

Sportief gezien houdt de maatregel in dat de wedstrijden wel door kunnen gaan, maar dan zonder training: "Dat gaat voor blessures zorgen en dat willen we niet hebben."

De Mol

Ook bij wielrenclub DRC De Mol liggen de trainingen stil. Ook de competities worden om precies dezelfde reden als bij GSC/ODS afgelast. “Het is onverantwoord om de jeugd zonder training het veld in te sturen. Daarnaast willen ouders daar toch graag bij aanwezig zijn, omdat het een vrij technische sport is," legt De Mol-voorzitter Johan de Graaff uit.


De Graaff vindt de huidige maatregel maar niks, hij is bang dat het kabinet over twee of drie weken alsnog besluit alles te sluiten. Dat hadden ze volgens hem beter nu al kunnen doen: “Dit jaar konden we ons wielercompetitieseizoen in januari/februari ook niet starten. Ik zie het gebeuren dat dat komend jaar weer zo is. Dat is echt zonde," zegt De Graaff.

Ook De Bot had liever andere maatregelen gezien. Zo zou hij liever hebben dat de wedstrijden eruit zouden gaan in plaats van de trainingen.

Geen vroege training

Verschillende voetbalclubs hebben besloten om in de vroege morgen te gaan trainen. GSC/ODS ziet dat niet zitten: "We werken met vrijwilligers en ouders die vaak op het veld staan. Ik kan niet van die mensen verlangen dat zij zo vroeg op het veld gaan staan om trainingen te geven."


Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Schiet op met een oplossing voor de gestremde veerdienst Werkendam. Met die boodschap hebben verschi...

Nu te zien: hoe Mondriaan het hoofd boven water hield en andere praktische kunstenaarstrucjes

Hoe verdiende Piet Mondriaan en collega’s geld met hun kunst? Het is allemaal te zien in een nieuwe ...

Sterrenburg viert op 5 mei de vrijheid met een speciale maaltijd

Een primeur in Op Pad Met Ad deze week: in navolging van andere gemeenten zal op 5 mei een vrijheids...

En dat is nummer twintig: pot vol herinneringen aan Dordtse muur

Vanaf deze week wordt de Voorstraat Noord wat kleurrijker. Kunstschilder Maarten Mooren maakt nameli...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...