Gemeente maakt voor tweede jaar op rij dezelfde maaifout

29 mei 2020 12:55

"Hoe dan? Dit kan niet waar zijn", reageert Kitty Kruger van GroenLinks donderdag vol verbazing op het feit dat er opnieuw is een groenstrook langs de Baanhoekweg weggemaaid. Ook in 2019 verdwenen langs deze weg alle bloemetjes en plantjes die de biodiversiteit in de stad juist moeten vergroten.

"Alle bloeiende vegetatie afgemaaid, te midden van een enorme droogteperiode", schrijft de Dordtse ecoloog Tim Breur op Twitter. "Dag bloemen, dag insecten, dag wateropvang en temperatuurbufferend vermogen. Welkom hittestress.."

"Het was duidelijk niet de bedoeling dat dit gemaaid gaat worden", reageert Mark Benjamin van de gemeente Dordrecht. "Het is gewoon echt een fout." Dat dit voor het tweede jaar op rij mis gaat is voor Breur onnavolgbaar. "Onbegrijpelijk, dat het per ongeluk weer mis gaat."

Om de biodiversiteit te versterken legde de gemeente de stroken op de Baanhoekweg juist aan. Ook langs onder andere de N3 en de Provinciale weg liggen bloemlinten. Door de aanleg van het lint moeten er meer vlinders, bijen en andere insecten komen.

Breur sprak vorig jaar voor de TV Dordrecht camera al de hoop uit dat de gemeente snel anders gaat maaien. "Er is hier ruimte genoeg om gefaseerd te maaien. Bij elke maaibeurt laat je een plekje staan, bij de volgende maaibeurt kies je weer een ander maaipad en laat je dus een ander plekje staan. Zolang je maar door het jaar heen ieder plekje een keer hebt gehad.”

Dat is dus ook deze week niet gebeurd. Waar het precies mis is gegaan wil Benjamin niet zeggen, maar hoe dan ook moet bij de volgende maaibeurt niet weer dezelfde fout worden gemaakt. "Daarover gaan we met de uitvoerder in gesprek.”

Foto's: Tim Breur

Bekijk hieronder de reportage van vorig jaar.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)