Gemeentebestuur gaat toch in gesprek met ontwikkelaar over exploitant parkeergarage

24 september 2020 13:36

Het gemeentebestuur wil toch gaan kijken of ze het gesprek aan kunnen gaan met ontwikkelaar Ballast Nedam over de parkeergarage bij het ziekenhuis en de Sportboulevard. Dit was na aanvraag van meerdere partijen bij de gemeenteraadscommissie van woensdag, die vinden dat de parkeerkosten veel te hoog worden voor de medewerkers.

Ontwikkelaar Ballast Nedam gaat ‘de Middenzone’, zoals het gebied tussen het ziekenhuis en de Sportboulevard genoemd wordt, voorzien van 720 woningen en de bestaande parkeergarage uitbreiden. De parkeergarage moet beheerd worden door een commerciële exploitant.

Overname
De SP heeft samen met de VSP gevraagd of het College van Burgemeester en Wethouders wil gaan praten met aannemer Ballast Nedam, om te kijken of de gemeente de parkeergarage kan overnemen na voltooiing. “In eerste instantie wilde het college dit niet doen, dit had te maken met overeenkomsten die de gemeente al had gemaakt met de aannemer", vertelt fractievoorzitter Ronald Portier van SP. Het College is bang dat dit kan leiden tot schadeclaims van de projectontwikkelaar.

Monopoliepositie
Na de aanvraag van de partijen gaat het College toch kijken of ze het gesprek aan kunnen gaan met de aannemer, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. De SP ziet liever de parkeergarage in handen van de gemeente. “De commerciële exploitant krijgt anders een monopoliepositie. Want er zijn 1500 parkeerplekken nodig en niet al die mensen kunnen ergens anders parkeren omdat ze de parkeergarage te duur vinden.”

Handtekeningen
In het contract met de ontwikkelaar staat nu dat de tarieven vier euro per dag worden. “Dat kan een medewerker tot 1000 euro per jaar gaan kosten. Wij willen dat het tarief niet hoger wordt dan dat het nu is.” Ook het Albert Schweitzer-personeel is het daar mee eens. Zij overhandigde Burgemeester Wouter Kolff afgelopen dinsdagmiddag 2000 handtekeningen.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis liet op Twitter weten, blij te zijn met de voorlopige uitkomst en bedankt daarvoor de politieke partijen die zich hebben ingezet voor de parkeergarage. Het ziekenhuis hoopt op een serieus gedegen onderzoek.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)