Geschiedenis van Dordrecht en belang van water in verfilmde voorstelling ‘Wat Water Weet’

10 mei 2021 16:00

Marjolijn Gunst en Themba Schmitz van Theater Tortilla waren maandag in het Weeshuistheater te vinden voor opnames van hun voorstelling ‘Wat Water Weet’. In het kader van 800 jaar stad heeft het basisschoolbestuur van Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) de twee gevraagd om de voorstelling te maken.

“Een spannende dag”, vertelt Schmitz. Gunst vult aan: “Normaal spelen wij voorstellingen altijd op scholen, maar dit jaar kan dat natuurlijk niet. Dus hebben we bedacht om het op film te zetten zodat we die voorstelling aan allemaal kinderen kunnen laten zien.”

Groep 1 tot en met 4
De voorstelling is gemaakt voor groep 1 tot en met 4. Volgens Schmitz “zodat ook de jongste inwoners van de stad iets leren over de geschiedenis van Dordrecht en het belang van het water”.

Zo komen onder meer de visserij, handel en scheepvaart voorbij. De hoofdpersoon heet ‘Water’ en is een wezen die een belangrijke boodschap komt brengen aan de burgemeester. Volgens Gunst is die boodschap “dat het niet goed gaat met het water en niet goed gaat met de stad. En als de burgemeester niks doet, gaat het mis.”

Lespakket
Na Pinksteren wordt de voorstelling vertoond op alle basisscholen. Die wordt aangeleverd met een pakket met onder meer een theaterles en een creatieve opdracht van het duo van Theater Tortilla.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)